Faktorer man må vurdere ved design av nettside

Når man skal designe en nettside er det en rekke ulike faktorer man må tenke på. Det viktigste er å foreta en nøye kartlegging og planlegging før man starter prosessen. Først etter at man har funnet ut hva man trenger og ønsker bør man sette i gang prosessen. Etter å ha valgt et webdesignfirma til å utvikle nettsiden må man sørge for å i klartekst forklare hva man ønsker og hvordan man vil at nettsiden skal fremstå og hvordan den skal fungere. De viktigste faktorene man må tenke på er pris, funksjonalitet og design.

Prisen på webdesignet avgjør i stor grad hvordan sluttresultatet blir. Selv om de ulike webdesignfirmaene opererer med ganske ulik pris og man tror man kan finne en god pris, er det dessverre normalt slik at man får det man betaler for. Man bør imidlertid være oppmerksom på at flere webdesignere tilbyr ulike pakkepriser, og at man ikke bør velge en pakke som inneholder mer enn det man egentlig har behov for. Ved å velge en pakkeløsning som inkluderer elementer man ikke kommer til å bruke kan nettsiden bli betraktelig dyrere enn nødvendig.

Ser man på godt designete nettsteder, som Spinpalacecasino.com, forstår man hva det snakkes om. Siden fungerer både for mobile enheter, samt for PC. Alle faktorer for design av en god nettside er tatt hensyn til. Dette betyr at kunden enkelt kan forholde seg til det som tilbys, og at kunden lett kan orientere seg.

Når det gjelder funksjonaliteten og designet er det viktig å tenke over hvilken brukergruppe man har. I dagens marked er det blitt mer og mer vanlig å benytte mobilen og nettbrettet til å surfe på nettet, og dersom målgruppen i hovedsak benytter mobile enheter kan det være lurt å investere i et responsivt design. Et slikt design gjør at nettsiden ser bra ut uavhengig av enheten som benyttes ved at størrelsen på bilder og tekst justeres i forhold til størrelsen på nettsiden. En nettside som er utviklet med et responsivt design vil dessuten automatisk redusere bilde- og videokvaliteten ved dårlig internettforbindelse. Et annet alternativ er å benytte et flytende design, som er en noe rimeligere og enklere løsning.