Formelle institusjoner i Norge som tilbyr undervisning innen webdesign

Webdesignere kommer fra en rekke ulike utdanningsbakgrunner, blant annen innen webdesign, grafisk design, multimediedesign og programmering. Slike utdannelser er tilgjengelige både på fagskoler, høyskoler og universiteter. I tillegg finnes det en rekke kurs for de som ønsker etter- eller videreutdanning. Hvilken løsning man velger kommer i stor grad an på hvilken situasjon man er i, og hva økonomien tillater.

Flere norske høyskoler og universiteter tilbyr ulike utdanningsprogram innen webdesign. Disse studiene er tilgjengelige for alle som har generell studiekompetanse fra videregående opplæring, men det er gjerne begrenset antall plasser og man må derfor oppfylle et visst poengkrav for å få plass på studiet. Høyskolen i Bergen tilbyr et bachelorprogram i digital kultur der man kan lære grunnleggende webdesign og få erfaring i kommunisere i ulike digitale sjangre. Høyskolen i Volda tilbyr et bachelorprogram innen media, ikt og design som tar utgangspunkt blant annet i grafisk design og webdesign. Høgskolen i Sørøst-Norge tilbyr et årsstudium i informasjonsteknologi med vekt på dynamisk webdesign.

Det finnes dessuten flere fagskoler som tilbyr ulike studier innen webdesign. Kompetansesenteret IGM tilbyr årsstudium i Interaksjonsdesign og brukervennlighet, der man blant annet lærer om de nyeste trendene innen webdesign, og Webproduksjon der man lærer alt man trenger for å kunne lage profesjonelle nettsider. Idéfagskolen tilbyr studier blant annet i Interaksjonsdesign og Mediedesign, og gir grundig opplæring innen grafisk design og utvikling av nettsider.

Utdanning innen webdesign tilbys dessuten over nettet, slik at det kan kombineres med en fulltidsjobb. Studieavgiften må dekkes av studenten, men flere av studiene er godkjente hos Statens Lånekasse slik at man kan få lån og/eller stipend. NKI Nettstudier tilbyr et årsstudium i nettdesign som gir en grundig innføring i å lage effektive og brukervennlige nettsider. Studiet kan utføres på del- eller heltid, og all undervisning foregår via nettet. eCademy Nettstudier tilbyr en ettårig fagskoleutdanning som webutvikler.