Man skal tidlig krøkes den som skal…

For det er ikke all utdanning som fører til lykke og arbeid mange år til ende. For mange kan hobbyen eller en interesse være noe man kan leve av.Enkelte er selvlærte og kan ha mye mer utbytte av dette enn å gå på skole og kurs.
Men man må skjønne de ulike delene av markedsføring når man skal lage en nettside for en nettbutikk eller bare en blog. Da må man vite noe om design, hvilke bilder, rammer, fonter, oppsett av side også videre, HTML; hvordan man gjennom data språk HTML programmerer og SEO- eller søkemotor optimalisering, hvordan man trekker til seg flest mulig kunder. Noen klarer selv å lage webdesign uten mye hjelp og disse er det mange av.
Dermed kan de være sin egen gullsmed og skape den hverdagen man selv vil, uten at noen dikterer hvordan hverdagen deres skal se ut. Det er selvfølgelig mye arbeid, men det er likevel en helt annen arbeidsdag enn de fleste er vant til.

Selvlært er vel-lærd

For det er ingen korrelasjon mellom lang akademisk utdanning og vellykkethet. Mange som tar lange studier, kan i det virkelige liv mislykkes. Da er det virkelig godt å vite at man kan bruke alt man har lært til å omstille seg. For det er alltid bruk for kompetanse. Og et velsmurt system som virker i alle ledd, blir viktigere og viktigere. Når man har god arbeidsmoral og stå-på-vilje, så kan man nå veldig langt. Det er ikke uten grunn mange velger blogging som sitt hovedfelt, da det ofte genererer inntekt gjennom publisering og sponsing. Så alle som har en ide, men ingen inntektsgivende arbeid, bør snarest gjøre en omstilling og finne ut hva Internett har å by på. Det er ikke lenger de tradisjonelle jobbene som er mest populære, og dermed kan arbeid se helt annerledes ut for den nye generasjonen.